7. 3. 2008

Marcel Grzyba novinárom: Tak čo je, vy hyeny vyjebané?

Marcel Grzyba, ktorý býva označovaný za aktivistu nitrianskej bunky nacionálne-socialistického hnutia Národný odpor Slovensko vypovedal na prokuratúre v kauze Hedvigy Malinovej. Pri príchode sa pritom dostal do potýčky s novinármi, na ktorých sa zahnal; neskôr pri odchode ich pozdravil otázkou Tak čo je, vy hyeny vyjebané? Denník SME hovorí o napadnutí novinárov. V článku i video.

Grzyba je pritom spolu s Róbertom Bencim považovaný za údajných útočníkov, ktorí mali napadnúť Hedvigu Malinovú 25. augusta 2006. Krátko po útoku polícia vyhotovila identikity dvoch údajných páchateľov skutku, o ktorom neskôr na tlačovej konferencii minister vnútra povedal, že sa nestal. Niektoré jeho dôkazy však vyšetrovací spis neobsahuje, v niektorých prípadoch sa ukázalo, že Kaliňák pravdepodobne nehovoril úplnú pravdu; a to i v bodoch, ktoré mali jednoznačne usvedčovať Hedvigu Malinovú, že si skutok vymyslela, ako je známa otázka obálky, známky a stôp DNA:

"To, čo je ale podstatnejšie na tej obálke, je fakt, že boli zachytené profily DNA na tejto obálke z lepiacej časti a z obálky, ktoré mali pôvod v slinách, to znamená v klasickom lepení obálky."
Expertíza predovšetkým konštatuje, že obálka bola samolepiaca. Pri odbere vzorky sa nezdokumentovalo, z ktorého miesta (presne) lepivej časti bola odobraná vzorka. Bez tejto informácie je vysvetliteľné, ako sa biologická vzorka mohla dostať na viacero miest lepiacej časti počas manipulácie (napr. otváraní) s obálkou.
Pôvod DNA zo slín analýza nepreukázala.
Polícia predovšetkým vôbec nevytvorila teóriu, ako by si poškodená mohla poslať doklady. Na pečiatke totiž bol dátum 25. 8. (deň útoku). Kvôli vyšetreniam a hospitalizácii až do nasledujúceho dňa sa Hedviga nemala ako dostať k niekoľko desiatok kilometrov vzdialenej pošte, kde bola obálka podaná.

(zdroj: Aliancia Fair play)

Podobnosť na obrázkoch samozrejme čiste náhodná.






Jakub Filo si na aktuálne.sk všíma i mikinu značky Thor Steinar, ktorú mal Grzyba oblečenú. O značke sa diskutuje ako o jednom z kanálov podpory krajnej pravice v Európe. Staré logo značky, zložené z dvoch run, bolo dokonca v minulosti v Nemecku zakázané. Menej diskusií o prepojení značky oblečenia na krajnú pravicu vyvoláva červená mikina s nápisom Národný odpor Nitra, ktorú mal aktivista hnutia čiste náhodne podobný Grzybovi oblečenú v Komóči v máji 2006.

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Jeden Poliak, druhý Maďar, výkvet slovenského nacionalizmu ?
Otázka : okrem "podoby" aké sú indície, že skutok spáchali títo ničomnici ? Boli na detektore lži ? Je čo len maličký dôkaz, že to spáchali. Ako je možné, že nikto nevidel útok ? Ako je možné, že HM nikto nevidel prichádzať do školy zakrvavenú ?

Unknown povedal(a)...

Marcel Grzyba sa nepodobá na svoj údajný identikit. Možno oči sa podobajú ale nič viac. Muž na identikite má omnoho okrúhlejšiu tvár, lebku výrazne zaokrúhlenú, iný tvar lícnych kostí a úplne iný tvar nosa - výrazne široký a mäsitý, kdežto Grzyba má nos s ostrou klenbou a špičkou. Čo sa týka Róberta Benciho, tak som nikdy nemala možnosť vidieť slušnú fotku jeho tváre z predu, podľa identikitu jemu priradeného by vraj mal mať tvár skutočne nezvyčajnú - úzku, s výraznými lícnymi kosťami a bradou, a pozoruhodné oči s kútikmi smerujúcimi dolu. No čo som videla jeho fotky tak také očí mať nemôže. Obidvaja sú výtržníci a asi aj skinheadi, ale nedá sa vzniesť žiadne obvinenie voči nim čo sa týka prípadu Malinovej. Ani nekonečne omieľanie, že Malinová trpí výpadkami pamäti neobstojí, mozog si pamätá tvary a proporcie. Jedine, žeby trpela aj nejakou poruchou zraku. Nikto nič nevidel, nikto nič nepočul, a nikto sa nehodí na podobizeň páchateľa. Úplne stratený prípad, no pre politikov z oboch táborov dobré až moc. Nie každý kto má modré pod okom musí nutne hovoriť pravdu.

Anonymný povedal(a)...

su to slovaci, nie poliaci ani nie madari.cisty vykvet slovenskeho neonacionalizmu.

indicie, ze tito spachali trestny cin, su, ze v tom case byvali a zdrziavali sa blizko toho miesta, zaroven nemaju ziadne alibi ani ziadnych svedkov, co robili, kde boli a s kym v inkriminovany cas a den, zaroven su policii znami z mnohych podobnych utokov na ludi, nebol to ich prvy nasilny utok, a ani posledny, zaroven stryko jedneho z nich svedcil, ze sa mu s tym jeho synovec priznal, zaroven to mala byt policia, ktora dokazy proti nim mala zhanat, ale nerobila vobec nic, a o par dni trestne konanie zastavila. teda neodobrala vzorky dna z tela a oblecenia obete utoku, a tieto vzorky dna by ich boli usvedcili. ved prave preto ich neodobrala. lebo ich kryla. kto vie, preco...?

Anonymný povedal(a)...

Marcel Grzyba sa skoro uplne presne podobá na svoj neúdajný ale oficialny identikit. nielen oči sa podobajú ale skoro vsetko. Muž na identikite má presne tak okrúhlu tvár, aj lebku výrazne zaokrúhlenú, rovnaky tvar lícnych kostí a úplne rovnaky tvar nosa - výrazne široký a mäsitý, aj Grzyba má nos výrazne široký a mäsitý. Čo sa týka Róberta Benciho, tak som velakrat mala možnosť vidieť slušnú fotku jeho tváre z predu, podľa identikitu jemu priradeného by vraj mal mať tvár skutočne nezvyčajnú - úzku, s výraznými lícnymi kosťami a bradou, a pozoruhodné oči s kútikmi smerujúcimi dolu. Aj čo som videla jeho fotky tak také oči ma. Obidvaja sú výtržníci a aj skinheadi, a preto sa dá vzniesť obvinenie voči nim čo sa týka prípadu Malinovej. Nevyvratitelny fakt, potvrdeny aj odbornikmi, že Malinová trpela výpadkami pamäti z priebehu utoku, neznamena, ze mozog si nepamätá tvary a proporcie. Naopak, obet brutalneho utoku si perfektne zapamatala tvare oboch pachatelov, cim ich hned tymito identikitmi usvedcila. Netrpela ani ziadnou poruchou zraku. Zial, tento trestny cin nemal priamych svedkov, nikto nič nevidel, nikto nič nepočul, ale tito dvaja skini sa perfektne hodia na podobizeň páchateľa. Kvoli Kalinakovi, ktory zabranil vysetrovaniu utoku, aby z neho urobil uplne stratený prípad, policia nemohla ziskat vzorky DNA pachatelov z tela obete a z jej siat, ani dalsie dokazy, ktore by dalej usvedcili tychto pachatelov. Co je horsie, aby obet zastrasil Kalinak, prikazal svojim podriadenym obvinit obet z trestneho cinu kriveho obvinenia. no pre politikov zo smeru dobré až moc. Nie každý kto má funkciu ministra vnutra ci premiera, musí nutne hovoriť pravdu.kamilan zavaznym nezakonnym a neprispustnym sposobom zasahoval verejne do trestneho konania, vysetrovacieho spisu, a do pravomoci policie. pravdepodobne pachatelia su informatormi tajnej sluzby ci vojenskej kontrarozviedky ohladom extremistickej sceny, a aby Smer zdiskreditoval a tym oslabil Slotovu SNS, vtedajsieho koalicneho partnera, ktora si nedala povedat a vyskakovala, tak zinscenovali tento brutalny utok prostrednictvom svojich informatorov, o ktorych vedeli velmi dobre, co su zac. a za to im poskytli krytie.

Dedo Jozef povedal(a)...

obaja by jednoducho sedeli v base a nebolo by o com polemizovat, keby nebol Fico a Kalinak tam kde vtedy boli, a nepotrebovali by poupravit pred europou obraz o slovensku a domacich extremistoch,
mali vtedy v medzinarodnej politike jednoducho problem, lebo vzali SNS (ktore bolo ciastocne povazovane za hranicu s extremizmom) do koalicie

a to je cely a jediny problem preco sa vysetrovanie zmanipulovalo a otocilo proti obeti, a tie 2 hovada co nam robia hanbu zostali nepotreastane
alebo skor 4 hovada ak pocitame aj Fica a Kalinaka

a identikit sa nikdy nemoze na 100% podobat, je to predsa len carbanica volnou rukou kreslena po pameti, tak neargumentujte v prospech zlocincov rozdielom par milimetrov v identikite, je to smiesne

Anonymný povedal(a)...

Marcel Grzyba alias Marcel Huba alias Mexo pôsobí ako menejcenný pacholíček z Topolčianok .Jeho psychotické správanie majú možnosť sledovať aj spoluobčania z jeho okolia.Jeho rôzne delikty je polícia ochotná zamietať pod koberec bez väčších problémov- ako aj nájdené kradnuté Porsche Cayane u neho doma v Topolčiankách.Chlapček nič neznamená - ale sebavedomie mu nechýba hoci je vyššý o hlavu od kýbla.Obklopujú ho viacmenej retardovaný spoločníci s neonacistickými sklonmi.

Unknown povedal(a)...

Dojdi do topolcianok a povedz mu to do oci...